electrical problem

Having problems with your 200 or 400? This is the place for asking advice and help on technical problems. Resident experts will be on hand to help you keep your car in tip top condition

Moderator: Forum Staff

Post Reply
Message
Author
whitecabrio
Posts: 6
Joined: Thu Jun 05, 2008 1:41 pm
Location: hull

electrical problem

#1 Post by whitecabrio » Mon Jun 09, 2008 5:44 pm

hi all i have a 1993 rover cabriolet and are having some problems with the radio it turns itself off when the wipers are on intermitent and when the doors are opened also i have had to disconect the electric areil as this also turns off the radio and the interior light has stopped working

E_T_V
Technical Advisor
Posts: 3010
Joined: Tue Nov 07, 2006 8:25 pm
Location: Scunthorpe
Contact:

#2 Post by E_T_V » Mon Jun 09, 2008 10:45 pm

Weird electrical gremlins indeed! I'd check the earth to the slam panel and also the other earths that you can find.

whitecabrio
Posts: 6
Joined: Thu Jun 05, 2008 1:41 pm
Location: hull

#3 Post by whitecabrio » Tue Jun 10, 2008 11:58 am

yeah very weird ive also noticed the clock on the dash doesnt hold the time it resets when the ignition is turned off

E_T_V
Technical Advisor
Posts: 3010
Joined: Tue Nov 07, 2006 8:25 pm
Location: Scunthorpe
Contact:

#4 Post by E_T_V » Tue Jun 10, 2008 7:07 pm

Is the radio an after market unit? If so try disconnecting it and checking the two fuses for hte radio power supply in the fusebox. If one is blown then chances are the radio needs the power and memory wire swapping over (many units have this reveresed for some reason!)

mr_c
Posts: 91
Joined: Wed Jan 23, 2008 9:52 pm
Location: Henlow Camp, Beds

#5 Post by mr_c » Wed Jun 11, 2008 9:48 pm

i would say check and redo all the earth connections and then see how you get on, or check the head unit wiring, is it standard with the iso connector or has someone has a field day with connectors and insulation tape
Image

Post Reply